Nr.1 LANKOMIAUSIAS DARBO PORTALAS

CVbankas.lt konferencijoje paskelbti „Darbo rinkos lyderiai 2021” – kurie darbdaviai pernai sulaukė didžiausio Lietuvos žmonių susidomėjimo?

Publikuota:
CVbankas.lt konferencijoje paskelbti „Darbo rinkos lyderiai 2021” – kurie darbdaviai pernai sulaukė didžiausio Lietuvos žmonių susidomėjimo?

Darbo portalas Lietuvoje CVbankas.lt jau antrus metus iš eilės sudarė patraukliausių Lietuvos darbdavių reitingą „Darbo rinkos lyderis 2021”.

„Reitingo tikslas – kuo objektyviau nustatyti Lietuvos darbo rinkos lyderius, tuos darbdavius, kuriais domisi daugiausia darbo ieškančiųjų. Na o vienas iš geriausiai tą atspindinčių indikatorių - kiek žmonės per metus ieškojo būtent tos įmonės darbo skelbimų. Reitingas nėra susietas nei su balsavimų rezultatais, jam neturi įtakos ir publikuojamų darbo skelbimų skaičius. Tiesiog sumuojamas vartotojų paieškų, susijusių su konkrečia įmone, kiekis.” – sako portalo CVbankas.lt vadovas Tomas Toleikis.

Per 2021-uosius metus portale CVbankas.lt apsilankė daugiau nei 5 mln. unikalių lankytojų ir jie iš viso atliko 15 mln. darbo skelbimų paieškų. Iš jų nemažą dalį sudaro ir konkretaus darbdavio paieškos – skelbimų paieškos, raktinio žodžio laukelyje įrašius konkrečios įmonės pavadinimą. Tokiu būdu darbo ieškantieji ieško būtent konkrečios įmonės darbo skelbimų. Išanalizavus paieškų duomenis, paaiškėjo darbdaviai – lyderiai, kurie per 2021-uosius metus buvo daugiausiai ieškoti darbo ieškančiųjų.

„​Darbo rinkos lyderiai 2021” nugalėtojai

Nominuoti lyderiai iš viso 7 kategorijose: transporto, IT ir telekomunikacijų, finansų, pramonės ir gamybos, paslaugų, energetikos bei el. prekybos. O „Metų darbdavys“ nominacija suteikta darbdaviui, kuris sulaukė paties didžiausio darbo ieškančiųjų dėmesio praėjusiais metais, nepriklausomai nuo kategorijos.

Pagrindinės nominacijos - „Metų darbdavio“ titulas atiteko LIDL LIETUVA. Šis darbdavys apdovanojimuose pripažintas antrus metus iš eilės. Pernai įmonei taip pat buvo suteiktas aukščiausias įvertinimas – „Metų darbdavio 2020“ titulas.

Kaip teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė, išskirtinis darbo ieškančių žmonių susidomėjimas parodo, kad skirdama ypatingai daug dėmesio darbuotojų gerovės puoselėjimui, įmonė eina teisinga kryptimi.

„Gautas įvertinimas džiugina ir įpareigoja. Prekybos sektoriuje taikomi žmogiškųjų išteklių valdymo standartai kasmet auga, o kandidatai vis dažniau teikia prioritetą ne tik konkurencingam atlyginimui, bet ir profesiniam tobulėjimui, papildomoms naudoms bei draugiškai darbo atmosferai. Todėl norėdami pritraukti naujus talentus, nuolat tobulėjame ir patys: didiname darbo užmokestį, papildomai lėšų skiriame priedams ir premijoms, siūlome įvairias naudas darbuotojams ir jų šeimos nariams. Malonu, kai šios pastangos yra įvertinamos“, – sako S.Savickienė.

Žemiau pateikiame sąrašą nominacijų pagal kategorijas ir jų nugalėtojų:

Darbo rinkos lyderis 2021 – Transporto kategorija
GIRTEKA

Darbo rinkos lyderis 2021 – IT ir telekomunikacijų kategorija
TELIA

Darbo rinkos lyderis 2021 – Finansų kategorija
SEB

Darbo rinkos lyderis 2021 – Energetikos kategorija
IGNITIS GRUPĖ

Darbo rinkos lyderis 2021 – Paslaugų kategorija
TRANSCOM

Darbo rinkos lyderis 2021 – El. komercijos kategorija
BARBORA

Darbo rinkos lyderis 2021 – Gamybos kategorija
THERMO FISHER SCIENTIFIC

Nugalėtojai buvo paskelbti apdovanoti CVbankas.lt organizuotos konferencijos „HR iššūkiai ir galimybės šiandieninėje darbo rinkoje“ metu. Rengninyje pranešimus skaitė personalo, verslo ir asmeninio tobulėjimo ekspertai: Raimonda Alonderienė Devbridge Žmonių ir organizacijos vystymo direktorė ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto profesorė, Božena Petikonis-Šabanienė Pasaulinės personalo sprendimų įmonės „Manpower“ padalinio Lietuvoje direktorė, bei Marius Jovaiša Verslininkas, fotografas ir leidėjas, investuotojas, autorius. Renginio nuotraukų galite pamatyti čia >>.

TOP30 patraukliausių darbdavių Lietuvoje

Žemiau pateikiame visą TOP30 sąrašą labiausiai 2021-aisiais ieškotų darbdavių eilės tvarka nuo paties populiariausio:

1 Lidl
2 Kesko Senukai Lithuania
3 Ignitis grupė
4 Telia
5 Girteka
6 Barbora
7 Thermo Fisher Scientific
8 DPD
9 Pigu.lt
10 Maxima
11 Sanitex
12 Freda
13 Pepco
14 Kika Group
15 Depo
16 Palink / IKI
17 Bitė
19 SEB bankas
20 Omniva
21 Rimi
22 Venipak
23 Teltonika
24 Hollister
25 IKEA
26 Danske
28 Swedbank
29 Transcom
30 Tele2